Sposób przygotowania:
Tortilla z kurczakiem i warzywami 2
Przygotwujemy sos: jogurt mieszamy z majonezem oraz rozgniecionym ząbkiem czosnku, natką, pieprzem i papryką. Każdy placek tortilli smarujemy sosem na całej powierzchni. Farsz: oddzielamy mięso od kości i przekładamy do miski, dodajemy cebulę pokrojoną w cienkie piórka, paprykę pokrojoną w kostkę, porwaną sałatę, roszponkę, obrany i pokrojony w kostkę pomidor oraz ogórek, całość mieszamy i dodajemy odrobinę soli. Na środek każdego placka kładziemy kilka łyżek farszu i polewamy go 2-3 łyżkami sosu. Nastepnię zwijamy tortillę, najpierw od dołu, następnie po bokach, tak aby utworzył się rożek, dolną część tortilli zwijamy jeszcze długi [pasek folli aluminiowej tak aby rożek trzymał się mocno. Całość podgrzewamy krótko w mikrofalówce , aby tortilla była lekko ciepła. Ja podałam w szklankach żeby jadło się wygodniej :) Smacznego:)