Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 245]

Placki cukiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wszyscy lubimy placki ziemniaczane, dlaczego więc mamy odmówić sobie placków z cukinii. Delikatniejsze jak ziemniaczane ale równie smaczne.

Placki cukiniowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placki cukiniowe

 

Sposób przygotowania:

Placki cukiniowe
Cukinie umyć, odciąć końcówki , obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę również zetrzeć na tarce lub drobno pokroić.Dodać mąkę, jajko oraz sól i przeprz do smaku. Wymieszać razem składniki.

Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię.

Smażyć na tłuszczu na rumiano najpierw z jednej strony, a następnie po przewróceniu z drugiej strony.
Placki cukiniowe
Cukinię po obraniu zetrzeć na tarce jarzynowej
Placki cukiniowe
Do cukinii dodać jajko, mąkę i przyprawy
Placki cukiniowe
Wymieszać łyżką dokładnie wszystkie składniki