Sposób przygotowania:
Placki cukiniowe
Cukinie umyć, odciąć końcówki , obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę również zetrzeć na tarce lub drobno pokroić.Dodać mąkę, jajko oraz sól i przeprz do smaku. Wymieszać razem składniki.
Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię.
Smażyć na tłuszczu na rumiano najpierw z jednej strony, a następnie po przewróceniu z drugiej strony.
Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię.
Smażyć na tłuszczu na rumiano najpierw z jednej strony, a następnie po przewróceniu z drugiej strony.
![Placki cukiniowe Placki cukiniowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-cukiniowe-473459.jpg)
![Placki cukiniowe Placki cukiniowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-cukiniowe-473461.jpg)
![Placki cukiniowe Placki cukiniowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-cukiniowe-473462.jpg)