Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z okrasąPrzygotowanie składników:
 
Wodę zagotować w garnku. Fasolkę oczyścić z końcówek, dokładnie umyć. 
Wrzucić do wrzątku i dodać sól, przemieszać. Gotować do miękkości (około 7-10 minut). W tym czasie cebulę i boczek pokroić w kostkę.
Smażenie boczku i cebuli:
 
Boczek wrzucić na suchą patelnię, smażyć na średnim ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając. 
Dodać cebulę i przesmażyć aż będzie rumiana (około 2-3 minuty).
Kończenie dania:
 
Dorzucić na patelnię odcedzoną fasolę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, kminek oraz świeżo zmielony pieprz, dokładnie wymieszać, smażyć mieszając przez 2 minuty i podawać.
Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
