Sposób przygotowania:
Placki z cukinii
Cukinie umyłam i starłam do miski na grubych oczkach. Marchew po umyciu i obraniu także została starta i wrzucona do cukinii. Posoliłam i odstawiłam.
Po czasie odcisnęłam nadmiar wody. Posiekałam koper i szczypior i dodałam do miski Cebulę drobno pokroiłam, zeszkliłam na oleju i dodałam do warzyw, w osobnym naczyniu roztrzepałam jajka i dodałam mąkę, tak aby powstało cos w rodzaju ciasta naleśnikowego.
Wymieszałam razem z warzywami przyprawiłam pieprzem i solą oraz ziołami prowansalskimi. Kładłam porcjami na rozgrzany olej, smażąc z dwóch stron na złoty kolor.
Można podawać z odrobiną śmietany i koperku.
Po czasie odcisnęłam nadmiar wody. Posiekałam koper i szczypior i dodałam do miski Cebulę drobno pokroiłam, zeszkliłam na oleju i dodałam do warzyw, w osobnym naczyniu roztrzepałam jajka i dodałam mąkę, tak aby powstało cos w rodzaju ciasta naleśnikowego.
Wymieszałam razem z warzywami przyprawiłam pieprzem i solą oraz ziołami prowansalskimi. Kładłam porcjami na rozgrzany olej, smażąc z dwóch stron na złoty kolor.
Można podawać z odrobiną śmietany i koperku.
Magdalena88
Jagodowa
skuter5
AniaHania
skuter5 napisał(a):
AniaHania
Magdalena88 napisał(a):
AniaHania
Jagodowa napisał(a):
iziona
bietka