Sposób przygotowania:
Makaron z sosem cukiniowo-śmietanowym
1. Z cukinii usunąć końcówki, dokładnie ją umyć i osuszyć na ręczniku papierowym (nie obierać). Zetrzeć na dużych oczkach.
2. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na rumiano pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Dorzucić cukinię i smażyć 3-4 minuty od czasu do czasu mieszając.
3. Wlać śmietankę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną natkę. Dusić przez 5 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i dusić przez kolejne 5 minut. Podawać z ugotowanym w międzyczasie makaronem.
Smacznego!
2. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na rumiano pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Dorzucić cukinię i smażyć 3-4 minuty od czasu do czasu mieszając.
3. Wlać śmietankę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną natkę. Dusić przez 5 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i dusić przez kolejne 5 minut. Podawać z ugotowanym w międzyczasie makaronem.
Smacznego!