paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pieczone placki z cukinii i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo mało kaloryczne smaczne i zdrowe placuszki z cukinii oraz pieczarek, cebulki i natki. Pieczone w piekarniku. Można jeść na ciepło i zimno.

Pieczone placki z cukinii i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone placki z cukinii i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pieczone placki z cukinii i pieczarkami
Opłukane pieczarki i cukinię zetrzeć na tarce do jarzyn. Dodać posiekaną natkę pietruszki i razem wymieszać. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, wymieszać.

Do warzyw dodać mąkę i sól, pieprz do smaku oraz roztrzepane jajko. Całość razem wymieszać. Na papier do pieczenia nakładać łyżką placki.

Piecz w nagrzanym piekarniku na zloty kolor.
Pieczone placki z cukinii i pieczarkami
Opłukane pieczarki i cukinię zetrzeć na tarce do jarzyn.
Pieczone placki z cukinii i pieczarkami
Dodać posiekaną natkę pietruszki i razem wymieszać. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, wymieszać
Pieczone placki z cukinii i pieczarkami
Do warzyw dodać mąkę i sól, pieprz do smaku oraz roztrzepane jajko.
Pieczone placki z cukinii i pieczarkami
Na papier do pieczenia nakładać łyżką placki. Piecz w nagrzanym piekarniku na zloty kolor.