WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Placki cukiniowo - bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, lekko słodkie placuszki z tartej cukinii i rozgniecionego banana. Fajne na śniadanie lub podwieczorek.

Placki cukiniowo - bananowe Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Placki cukiniowo - bananowe

 

Sposób przygotowania:

Placki cukiniowo - bananowe

ETAP 1:

Cukinię obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Można odcisnąć z nadmiaru soku. Banana obrać i rozgnieść widelcem. Dodać do cukinii. Dodać jajko, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać na jednolitą masę.

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i włożyć porcje ciasta formując placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor i wykładać na ręcznik papierowy żeby odsączyć z tłuszczu.

Podawać same lub z cukrem pudrem.

Placki cukiniowo - bananowe
Porcje ciasta cukiniowo-bananowego wyłożona na patelnię
Placki cukiniowo - bananowe
Wszystkie składniki na placki wymieszane w misce
Placki cukiniowo - bananowe
Mąka, proszek do pieczenia i jajko dodane do miski
Placki cukiniowo - bananowe
Rozgnieciony banan dodany do startej cukinii
Placki cukiniowo - bananowe
Starta na tarce na drobnych oczkach cukinia