grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 239]

Placuszki z cukinii i fety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placuszki z cukinią, serem feta aromatyzowane suszonym oregano oraz czosnkiem, propozycją na szybki i smaczny obiad.

Placuszki z cukinii i fety Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Placuszki z cukinii i fety

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z cukinii i fety

Przygotowanie placków

Placuszki z cukinii i fety
Przed przygotowaniem ciasta na placki startą cukinię odsączamy z nadmiaru wody.

Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Do cukinii dodajemy roztrzepane jajka, wyciśnięte 2 ząbki czosnku, rozdrobniony ser feta, pokrojoną drobno szalotkę, mąkę oraz suszone oregano. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.

Na rozgrzanej patelni z 1 łyżką oliwy nakładamy placuszki, smażymy ok. 4 minut z jednej strony. Placki przekładamy na drugą stronę i smażymy ok. 2 minut.