migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Placki dyniowe z nutą imbiru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne placuszki dyniowe z nuta imbiru. Szybko sie je robi i szybko znikaja. Najlepiej smakują ze śmietaną.

Placki dyniowe z nutą imbiru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki dyniowe z nutą imbiru

 

Sposób przygotowania:

Placki dyniowe z nutą imbiru
Dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startej dyni dodać jajka, makę, szczypte soli oraz imbir. Wszystko dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię z olejem, łyżką nakładać masę i smażyć małe placki. Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z kleksem gęstej śmietany lub jogurtu.
Placki dyniowe z nutą imbiru
Dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Placki dyniowe z nutą imbiru
Do startej dyni dodać jajka, makę, szczypte soli oraz imbir. Wszystko dokładnie wymieszać.
Placki dyniowe z nutą imbiru
Rozgrzać patelnię z olejem, łyżką nakładać masę i smażyć małe placki.
Placki dyniowe z nutą imbiru
Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.