Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1368]

Placki jogurtowe z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne placuszki z jogurtem naturalnym i jabłkami. Do przygotowania ciasta wykorzystałam jajka przepiórcze.

Placki jogurtowe z jabłkami

Składniki:

Placki jogurtowe z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Placki jogurtowe z jabłkami

ETAP 1:

Placki jogurtowe z jabłkami
Przygotowujemy ciasto jogurtowe z jajkami przepiórczymi

Mąkę przesiewamy przez sito. Dodajemy jogurt, jajka, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy.

ETAP 2:

Placki jogurtowe z jabłkami
Ciasto miksujemy. Zanurzamy w nim kawałki jabłek.

Ciasto miksujemy.

Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na nieduże kawałki, wrzucamy do ciasta. Mieszamy.

ETAP 3:

Placki jogurtowe z jabłkami
Placuszki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

Placuszki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Placki posypujemy cukrem pudrem.