Sposób przygotowania:
Owsiane ciasteczka z bakaliami
1. Masło lub margarynę roztapiamy i lekko studzimy, powinno być ciepłe. Bakalie kroimy na mniejsze części. Do miski wbijamy jajka, wsypujemy suche składniki, mieszamy, wlewamy masło lub margarynę, dokładnie mieszamy.
2. Na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia formujemy okrągłe ciasteczka. Wyjdzie nam ich około 16 sztuk.
3. Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia przez około 25 minut. Ciasteczka studzimy na blaszce. Wystudzone zdejmujemy. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyjdzie nam około 16 sztuk ciastek.
Ciastka najlepiej studzić na blaszce.
2. Na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia formujemy okrągłe ciasteczka. Wyjdzie nam ich około 16 sztuk.
3. Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia przez około 25 minut. Ciasteczka studzimy na blaszce. Wystudzone zdejmujemy. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyjdzie nam około 16 sztuk ciastek.
Ciastka najlepiej studzić na blaszce.
skuter5
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
ciasteczka
Babeczka35
Bardzo polecam :)