zufikowo

zufikowo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 159]

Placki kabaczkowe nadziewane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Prosty sposób na smaczne i szybkie placki z wydrążonego kabaczka. Sycące, szybko znikające ;)

Placki kabaczkowe nadziewane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki kabaczkowe nadziewane

 

  • pół dużego kabaczka
  • jajko i bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia

 

  • Nadzienie:
  • pół wędzonej makreli
  • 100 g twarogu półtłustego
  • 1 jajko ugotowane
  • sól, pieprz
  • koperek drobno posiekany (tyle ile lubicie)

Sposób przygotowania:

Placki kabaczkowe nadziewane
Kabaczka kroimy w plastry grubości 0.5 cm, obieramy cieniutko ze skóry. Wycinamy środek krążków z pestkami, doprawiamy krążki solą i pieprzem. Składniki nadzienia łączymy razem miażdżąc widelcem, tak by powstała papka. Tą papką nadziewamy wycięte otwory, dociskając nadzienie do kabaczka aby się trzymało, może być lekko wypukło. Delikatnie obtaczamy w rozkłóconym jajku, następnie w bułce i smażymy na złoty kolor.
Placki kabaczkowe nadziewane
Kabaczek krimy w cienkie krążki, obieramy ze skóry i wycinamy środki
Placki kabaczkowe nadziewane
Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na średnim ogniu