slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Placki ogórkowo-cukiniowe (bez glutenu)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne i aromatyczne placki wytrawne o smaku cukiniowo-ogórkowym. Takie połączenie smaków jest bardzo smaczne. Polecam na obiad.

Placki ogórkowo-cukiniowe (bez glutenu)

Składniki:

Placki ogórkowo-cukiniowe (bez glutenu)

 

Sposób przygotowania:

Placki ogórkowo-cukiniowe (bez glutenu)
Ogórki i cukinię myjemy oraz osuszamy. Ścieramy je na tarce o dużych oczkach i odciskamy z nadmiaru płynu, przekładamy starte warzywa do miski. Dodajemy do nich jajko, przyprawy oraz mąkę i mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy nieduże porcje ciasta na placki. Smażymy z obu stron na małym ogniu na rumiany kolor.