WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2110]

Placki orzechowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Puszyste i delikatne placuszki z dodatkiem posiekanych orzechów włoskich. Delikatnie słodkie za sprawą cukru.

Placki orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Placki orzechowe

ETAP 1:

Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i miksować do rozpuszczenia. Następnie dodać żółtko i zmiksować do połączenia. Wsypać mąkę, orzechy i proszek do pieczenia i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło i wyłożyć porcje ciasta. Placki smażyć na małym ogniu z obu stron na rumiano i wykładać na talerz.

Podawać same lub z ulubionymi dodatkami.

Placki orzechowe
Placki orzechowe w trakcie smażenia na patelni
Placki orzechowe
Składniki na placki po zmiksowaniu w misce
Placki orzechowe
Posiekane orzechy włoskie i mąka dodane do jajka
Placki orzechowe
Żółtko dodane do ubitej piany z białka i cukru