Sposób przygotowania:
Placuszki z kaszą manną i wiórkami kokosowymi
1. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy mikserem na gładkie bez grudek ciasto.
2. Następnie na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy po łyżce ciasta formując okrągłe placuszki. Placuszki smażymy po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3. Gotowe placuszki podajemy. Smakują na ciepło jak i na zimno.
4. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi około 28 sztuk placuszków.
2. Następnie na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy po łyżce ciasta formując okrągłe placuszki. Placuszki smażymy po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3. Gotowe placuszki podajemy. Smakują na ciepło jak i na zimno.
4. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi około 28 sztuk placuszków.