Incom

Incom

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Placki ryżowe z serem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki dodatek do mięsa, lub jako przekąska, zarówno na ciepło jak i zimno.

Placki ryżowe z serem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki ryżowe z serem.

 

Sposób przygotowania:

Placki ryżowe z serem.
Ryż gotujemy razem z 2 łyżeczkami przyprawy do gyrosa, 1 łyżeczką kurkumy,Do miski wbijamy 2 jajka i dodajemy starty ser ( zawsze robię na oko, wychodzi mniej więcej 5 łyżek startego sera na 2 opakowania ryżu. ) ale można dać więcej jeśli ktoś lubi. Dodajemy ryż i wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem i ostra papryką.. Na patelni rozgrzewamy olej, i uformowane kotlety smażymy z każdej strony do zarumienienia. Wychodzą naprawde pyszne, dodatek papryki nie jest konieczny, można sie bez tego obejść ;) Smacznego!
Placki ryżowe z serem.
Ryż z żółtym serem dobrze wymieszać, jeśli ktoś chce może też pokroić ser w kosteczkę.
Placki ryżowe z serem.
Pyszny dodatek do różnego mięsa. Szybki i tani...