iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Placki słodziaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie placki naprawdę szybko się robi. Idealne gdy nie mamy obiadu, a dopadł nas wielki głód. Nadają się też jako szybka przekąska.

Placki słodziaki

Składniki:

Placki słodziaki

 

Sposób przygotowania:

Placki słodziaki
Wsypujemy do miski mąkę i sodę, cukier, sol, dodajemy mleko, miksujemy na wolnych obrotach, dodajemy twaróg, jajka, chwilę miksujemy na jednolitą masę. Rozgrzewamy na patelni olej i na gorący wylewamy łyżką kleksy masy, smażymy na złoto. Bardzo lubię te placki podane z keczupem, ale świetnie smakują również same lub posypane cukrem pudrem.