Sposób przygotowania:
Placki tortilli - na mleku
Mleko przelewamy do garnka, podgrzewamy, dodajemy margarynę i rozpuszczamy ją (nie gotujemy). Mąkę, sól, proszek doi pieczenia przesypujemy do miski, dodajemy ciepłe mleko z margaryną i wyrabiamy do uzyskania jednolitego ciasta. Z ciasta formujemy kulę, wkładamy do miski którą przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut by sobie odpoczęło. Następnie ciasto dzielimy na 6 części, wałkujemy je na cienkie placki w kształcie koła (wy[kroiłam dużym talerzem). Placki pieczemy na suchej, rozgrzanej patelni około 20 sekund z każdej ze stron.
![Placki tortilli - na mleku Placki tortilli - na mleku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-tortilli-na-mleku-263527.jpg)
![Placki tortilli - na mleku Placki tortilli - na mleku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-tortilli-na-mleku-263528.jpg)
![Placki tortilli - na mleku Placki tortilli - na mleku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-tortilli-na-mleku-263529.jpg)
![Placki tortilli - na mleku Placki tortilli - na mleku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-tortilli-na-mleku-263530.jpg)
VioletoweKucharzenie
Konczi
Polecam są ... przepis jest prościutki .. a efekt murowany :)