WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Placki z cukinii i twarogu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placki z tartej cukinii z tłustym białym serem na słodko, z dodatkiem cukru waniliowego. Można je dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.

Placki z cukinii i twarogu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki z cukinii i twarogu

 

Sposób przygotowania:

Placki z cukinii i twarogu

ETAP 1:

Cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Przełożyć na sito, posolić i odstawić na kilkanaście minut żeby puściła sok. Odsączyć. Dodać jajko, pokruszony twaróg, mąkę i cukier waniliowy. Łyżką wymieszać ciasto do połączenia składników.

Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i łyżką wykładać porcje ciasta tworząc placki. Smażyć po 3-3 minuty z każdej strony. Wykładać na talerz przykryty ręcznikiem papierowym aby odsączyć z tłuszczu.

Można oprószyć cukrem pudrem lub podać z dżemem, twarożkiem czy jogurtem.

Placki z cukinii i twarogu
Placki w trakcie smażenia na patelni na oleju
Placki z cukinii i twarogu
Porcje ciasta wyłożone na patelnię uformowane w placki
Placki z cukinii i twarogu
Wymieszane łyżką w misce składniki na placki
Placki z cukinii i twarogu
Twaróg pokruszony i wrzucony do miski z tartą cukinią i jajkiem