Sposób przygotowania:
Kurczak z fasolką i warzywami w sosie pomidorowymETAP 1:
Pałeczki z kurczaka umyć i osuszyć. Posypać przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i wrzucić pałeczki. Dodać też pokrojoną cebulę i obsmażyć. Przełożyć do garnka. Warzywa chińskie usmażyć na oleju z sosem sojowym. Przełożyć do garnka.
Fasolkę szparagową oczyścić i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i pokroić na małe kawałki. Patelnię ze smażenia opłukać wodą i przelać ją do garnka. Wody powinno być tyle aby lekko zakryć mięso. Dodać przyprawy i przecier pomidorowy. Wymieszać i zagotować.
Dodać fasolkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmniejszyć ogień i dusić aż mięso będzie mięciutkie. Wsypać kaszę manną i dusić aż sos zgęstnieje. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i ewentualnie doprawić.
Podawać z ryżem lub pieczywem.