WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1859]

Kurczak z fasolką i warzywami w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pałki z kurczaka duszone z fasolką szparagową, cebulą i warzywami chińskimi w sosie pomidorowym, na gęsto.

Kurczak z fasolką i warzywami w sosie pomidorowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak z fasolką i warzywami w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z fasolką i warzywami w sosie pomidorowym

ETAP 1:

Pałeczki z kurczaka umyć i osuszyć. Posypać przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i wrzucić pałeczki. Dodać też pokrojoną cebulę i obsmażyć. Przełożyć do garnka. Warzywa chińskie usmażyć na oleju z sosem sojowym. Przełożyć do garnka.

Fasolkę szparagową oczyścić i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i pokroić na małe kawałki. Patelnię ze smażenia opłukać wodą i przelać ją do garnka. Wody powinno być tyle aby lekko zakryć mięso. Dodać przyprawy i przecier pomidorowy. Wymieszać i zagotować.

Dodać fasolkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmniejszyć ogień i dusić aż mięso będzie mięciutkie. Wsypać kaszę manną i dusić aż sos zgęstnieje. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i ewentualnie doprawić.

Podawać z ryżem lub pieczywem.

Kurczak z fasolką i warzywami w sosie pomidorowym
Kurczak z fasolką i warzywami po przygotowaniu w garnku
Kurczak z fasolką i warzywami w sosie pomidorowym
Ugotowana fasolka szparagowa dodana do garnka z daniem
Kurczak z fasolką i warzywami w sosie pomidorowym
Mięso i warzywa zalane wodą z dodanymi przyprawami
Kurczak z fasolką i warzywami w sosie pomidorowym
Przesmażone mięso i warzywa przełożone do garnka