LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Placki z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniałe, delikatne, rozpływają się w ustach.

Placki z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Placki z jabłkami
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Żółtka oddzielić od białek i roztrzepać z mlekiem. Dodać sól, mąkę i starannie wyrobić na jednolitą masę. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Dodać jabłka, przemieszać. Smażyć małe placuszki na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Gorące posypać cukrem i podawać.
Placki z jabłkami
Przygotowanie ciasta do placków z jabłkami.
Placki z jabłkami
Dodanie do ciasta sztywnej piany z białek.
Placki z jabłkami
Dodanie pokrojonych jabłek do ciasta na placki.
Placki z jabłkami
Smażenie placków z jabłkami z obu stron na złoto.