Placki z kabaczków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, smażone placki z kabaczków w bułce tartej

Placki z kabaczków Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Placki z kabaczków

 

Sposób przygotowania:

Placki z kabaczków
Na początek i opłukałam kabaczki, obrałam je ze skórki i pokroiłam na plastry. Jeżeli kabaczki są małe, to można je też pokroić w prostokąty. Pokrojone kabaczki osoliłam i odstawiłam na pół godziny. Po tym czasie przygotowałam miseczkę, do której wbiłam 3 jajka. Do jajek dodałam trochę soli i pieprzu. Można też dodać np. majeranek albo Kucharka. Jajka z przyprawami roztrzepałam. Przygotowałam drugi talerzyk, na który nasypałam bułkę tartą. Na patelni rozgrzałam trochę oliwy. Plastry kabaczków obtaczałam najpierw w roztrzepanych jajkach, potem w bułce tartej i kładłam na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Smażyłam po obu stronach aż do zrumienienia.
Placki z kabaczków
zdjęcie przedstawia pokrojone w plastry kabaczki