jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Placki z warzywami.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeśli pozostało Ci kilka kluseczek z obiadu, zbyt mało,by usmażyć je na obiad - zrób z nich placki i podaj z warzywami.

Placki z warzywami. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki z warzywami.

 

  • 6-8 klusek śląskich z poprzedniego dnia
  • 2 jaja
  • 2 łyżki śmietanki wiejskiej
  • 1/2 szklanki zmielonych orzechów
  • garść rukoli
  • 1 brokuł
  • starty parmezan do posypania
  • sól i pieprz czarny do smaku
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania:

Placki z warzywami.
Obieramy brokuła, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kluski ścieramy w łezkę wprost do miski. Dodajemy śmietanę , jaja, szczyptę soli i pieprzu - mieszamy. Dodajemy orzechy i posiekaną rukolę, mieszamy dokładnie. Formujemy placuszki i smażymy je na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor. Podajemy placki z odsączonymi brokułami posypane startym parmezanem.
Placki z warzywami.
Kluski ścieramy w łezkę wprost do miski. Dodajemy śmietanę
Placki z warzywami.
jaja
Placki z warzywami.
szczyptę soli i pieprzu - mieszamy.
Placki z warzywami.
Dodajemy do masy posiekaną rukolę

Tagi:

dania placki