Sposób przygotowania:
Placki z warzywami.
Obieramy brokuła, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kluski ścieramy w łezkę wprost do miski. Dodajemy śmietanę , jaja, szczyptę soli i pieprzu - mieszamy. Dodajemy orzechy i posiekaną rukolę, mieszamy dokładnie. Formujemy placuszki i smażymy je na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor. Podajemy placki z odsączonymi brokułami posypane startym parmezanem.
edytaha
jaNina
Są bardzo smaczne - wypróbuj jak zostanie Ci zostanie 6 kluseczek śląskich :)
edytaha
No właśnie Ninko, mam ten problem, że mąż nie pozwala kluskom zostawać :) Ale pomysł bardzo mi się podoba :)
jaNina
edytaha napisał(a):
aaa...rozumiem :) mężuś lubi kluseczki i zjada wszystkie