Sposób przygotowania:
Wypasione placki Eli z młodą kapustąprzygotowanie sera,cebuli i czosnku
![Wypasione placki Eli z młodą kapustą Wypasione placki Eli z młodą kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wypasione-placki-eli-z-mloda-kapusta-358968.jpg)
Cebule,czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać w malakserze. Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Przygotowanie kapusty i kiełbasy
![Wypasione placki Eli z młodą kapustą Wypasione placki Eli z młodą kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wypasione-placki-eli-z-mloda-kapusta-358969.jpg)
Kapustę poszatkować,włożyć do garnka, zalać wodą, posolić i gotować 5 minut. Odlać kapustę, przelać zimną wodą i odsączyć. Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę.
przygotowanie masy na placki
![Wypasione placki Eli z młodą kapustą Wypasione placki Eli z młodą kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wypasione-placki-eli-z-mloda-kapusta-358970.jpg)
Ziemniaki zetrzeć na tarle z małymi oczkami i odcisnąć z soku. Sok z ziemniaków zostawić żeby skrobia się odstała. Do potartych ziemniaków dodać blanszowaną kapustę, pokrojoną kiełbasę, żółty ser, cebulę z czosnkiem, mąkę i jajka .
przygotowanie masy
![Wypasione placki Eli z młodą kapustą Wypasione placki Eli z młodą kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wypasione-placki-eli-z-mloda-kapusta-358971.jpg)
Wszystkie składniki masy na placki przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki na rumiano z obu stron. Placki podawać z kwaśną śmietaną i pikantnym keczupem. Smacznego!
.