Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane na słodko
Ziemniaki obierz i zmiel blenderem.
Dodaj jaka, mąkę, szczyptę soli i wymieszaj.
Placki ziemniaczane smaży na głębokim, rozgrzanym oleju na rumiany kolor, z dwóch stron. Ciepłe posyp cukrem lub posmaruj powidłami.
Placki ziemniaczane możesz przygotować w wersji na słono, dodając do ciasta szczyptę pieprzu i startą na drobnych oczkach jedną cebulę. Wtedy je polewamy śmietaną lub keczupem.
Dodaj jaka, mąkę, szczyptę soli i wymieszaj.
Placki ziemniaczane smaży na głębokim, rozgrzanym oleju na rumiany kolor, z dwóch stron. Ciepłe posyp cukrem lub posmaruj powidłami.
Placki ziemniaczane możesz przygotować w wersji na słono, dodając do ciasta szczyptę pieprzu i startą na drobnych oczkach jedną cebulę. Wtedy je polewamy śmietaną lub keczupem.