Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Placki ziemniaczane - tarte

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, chrupiące tarte placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane - tarte Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki ziemniaczane - tarte

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane - tarte
Ziemniaki i cebulę obieramy. Ziemniaki płuczemy, ścieramy na tarce do jarzyn (na tarce do ziemniaków i buraków), następnie ścieramy cebulę, wbijamy jajko i dodajemy sól i pieprz oraz mąkę pszenną. Mieszamy wszystko do połączenia składników. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy niewielkie placuszki i smażymy na złoto z dwóch stron. Podajemy z ulubionym dodatkiem.
Placki ziemniaczane - tarte
Ziemniaki obieramy a następnie trzemy razem z cebulą
Placki ziemniaczane - tarte
Do ziemniaków i cebuli wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem
Placki ziemniaczane - tarte
Dodajemy również mąkę i mieszamy do połączenia składników
Placki ziemniaczane - tarte
Z powstałego ciasta ziemniaczanego nakłądamy na tłuszcz placuszki i smażymy