Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane - tarte
Ziemniaki i cebulę obieramy. Ziemniaki płuczemy, ścieramy na tarce do jarzyn (na tarce do ziemniaków i buraków), następnie ścieramy cebulę, wbijamy jajko i dodajemy sól i pieprz oraz mąkę pszenną. Mieszamy wszystko do połączenia składników. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy niewielkie placuszki i smażymy na złoto z dwóch stron. Podajemy z ulubionym dodatkiem.
![Placki ziemniaczane - tarte Placki ziemniaczane - tarte](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-tarte-240714.jpg)
![Placki ziemniaczane - tarte Placki ziemniaczane - tarte](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-tarte-240715.jpg)
![Placki ziemniaczane - tarte Placki ziemniaczane - tarte](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-tarte-240716.jpg)
![Placki ziemniaczane - tarte Placki ziemniaczane - tarte](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-tarte-240717.jpg)