Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z marchewką
Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce (można malakserem używając odpowiedniej tarki), a następnie osączyć na sicie z nadmiaru wody.
Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Z ziemniaków, marchewki, jajek i mąki zrobić ciasto. Posolić do smaku.
Na rozgrzany tłuszcz nakładać po 2 łyżki ciasta i formować z niego owalne placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Placki podawać na ciepło, posypane cukrem.
Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Z ziemniaków, marchewki, jajek i mąki zrobić ciasto. Posolić do smaku.
Na rozgrzany tłuszcz nakładać po 2 łyżki ciasta i formować z niego owalne placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Placki podawać na ciepło, posypane cukrem.
sebaburz
caroline1983
eli_555