Sposób przygotowania:
Placki tortilli bazyliowo-pomidorowe
1) Do garnuszka wlewamy mleko, podgrzewamy i dodajemy margarynę.
2) Do miski wsypujemy mąkę pszenną, sól himalajską, proszek do pieczenia i dodajemy rozpuszczoną margarynę w mleku (musi być jeszcze ciepła).
3) Wyrabiamy jednolite ciasto, zostawiamy w misce i przykrywamy ścierką na 30 minut.
4) Po upływie czasu z ciasta formujemy tyle kulek, ile chcemy mieć i jakiej wielkości placków tortilli.
5) Kulki obtaczamy w przyprawie bazyliowo-pomidorowej z czosnkiem niedźwiedzim, upłaszczamy (możemy je rozwałkować) i smażymy na rozgrzanej, suchej patelni.
2) Do miski wsypujemy mąkę pszenną, sól himalajską, proszek do pieczenia i dodajemy rozpuszczoną margarynę w mleku (musi być jeszcze ciepła).
3) Wyrabiamy jednolite ciasto, zostawiamy w misce i przykrywamy ścierką na 30 minut.
4) Po upływie czasu z ciasta formujemy tyle kulek, ile chcemy mieć i jakiej wielkości placków tortilli.
5) Kulki obtaczamy w przyprawie bazyliowo-pomidorowej z czosnkiem niedźwiedzim, upłaszczamy (możemy je rozwałkować) i smażymy na rozgrzanej, suchej patelni.