tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Placki tortilli bazyliowo-pomidorowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu placki tortilli na mleku z przyprawą bazyliowo-pomidorową z czosnkiem niedźwiedzim.

Placki tortilli bazyliowo-pomidorowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki tortilli bazyliowo-pomidorowe

Na placki tortilli

Sposób przygotowania:

Placki tortilli bazyliowo-pomidorowe
1) Do garnuszka wlewamy mleko, podgrzewamy i dodajemy margarynę.

2) Do miski wsypujemy mąkę pszenną, sól himalajską, proszek do pieczenia i dodajemy rozpuszczoną margarynę w mleku (musi być jeszcze ciepła).

3) Wyrabiamy jednolite ciasto, zostawiamy w misce i przykrywamy ścierką na 30 minut.

4) Po upływie czasu z ciasta formujemy tyle kulek, ile chcemy mieć i jakiej wielkości placków tortilli.

5) Kulki obtaczamy w przyprawie bazyliowo-pomidorowej z czosnkiem niedźwiedzim, upłaszczamy (możemy je rozwałkować) i smażymy na rozgrzanej, suchej patelni.
Placki tortilli bazyliowo-pomidorowe
Do garnuszka wlewamy mleko, podgrzewamy i dodajemy margarynę.
Placki tortilli bazyliowo-pomidorowe
Do miski wsypujemy mąkę pszenną, sól himalajską, proszek do pieczenia i dodajemy rozpuszczoną margarynę w mleku (musi być jeszcze ciepła).
Placki tortilli bazyliowo-pomidorowe
Wyrabiamy jednolite ciasto, zostawiamy w misce i przykrywamy ścierką na 30 minut.
Placki tortilli bazyliowo-pomidorowe
Kulki obtaczamy w przyprawie bazyliowo-pomidorowej z czosnkiem niedźwiedzim, upłaszczamy (możemy je rozwałkować) i smażymy na rozgrzanej, suchej patelni.