Sposób przygotowania:
Placuszki gryczane zapiekane z mięsem i marchewką
Mięso mielone z indyka smażę na dowolnym oleju. Następnie marchewkę obieram i kroję w kostkę. Pora i natkę pietruszki również bardzo drobno siekam. Warzywa dodaję do mięsa smażę, doprawiam przyprawami. Następnie dodaję przecier pomidorowy oraz wodę. Całość duszę aż powstanie bardzo gęsty sos.
Na pojedynczy placuszki nakładam farsz, a następnie przykrywam drugim. Na wierzch posypuję serem żółtym tartym. PlacusKi z mięsem układam na wyłożoną blachę papierem do pieczenia.
Piekę w 200 stopniach ok 15 min.
Podaję z jogurtem naturalnym lub ulubionym sosem.
Smacznego.
Na pojedynczy placuszki nakładam farsz, a następnie przykrywam drugim. Na wierzch posypuję serem żółtym tartym. PlacusKi z mięsem układam na wyłożoną blachę papierem do pieczenia.
Piekę w 200 stopniach ok 15 min.
Podaję z jogurtem naturalnym lub ulubionym sosem.
Smacznego.