Sposób przygotowania:
Zupa krem z brokuła
Cebulę i ziemniaki pokroić w grubszą kostkę. Brokuły podzielić na różyczki. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę, ziemniaki i marchewkę, smażyć 5 minut. Dolać bulion i wrzucić brokuła. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i odrobiną czosnku. Całość zmiksować. Podawać z groszkiem ptysiowym.
W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę, ziemniaki i marchewkę, smażyć 5 minut. Dolać bulion i wrzucić brokuła. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i odrobiną czosnku. Całość zmiksować. Podawać z groszkiem ptysiowym.