Sposób przygotowania:
Jajecznica z rydzami
Rydze oczyścić, opłukać i osączyć. Pokroić w dowolne kawałki.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego lub oliwy, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone grzyby udusić pod przykryciem przez kilka minut. Odparować sok, który puszczą grzyby.
Doprawić do smaku pieprzem, solą selerową i szczyptą granulowanego czosnku.
Wbić jajka i usmażyć do ulubionej konsystencji.
Ja lubię jeść ją na kromeczkach żytniego chleba zakwasowego posmarowanych masłem.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego lub oliwy, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone grzyby udusić pod przykryciem przez kilka minut. Odparować sok, który puszczą grzyby.
Doprawić do smaku pieprzem, solą selerową i szczyptą granulowanego czosnku.
Wbić jajka i usmażyć do ulubionej konsystencji.
Ja lubię jeść ją na kromeczkach żytniego chleba zakwasowego posmarowanych masłem.