Sposób przygotowania:
Placuszki bananowe
Do miski przesiewany mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka, białko i wsypujemy cukier trzcinowy oraz dokładamy mus dyniowy, mieszamy.
Banany obieramy ze skórki ( kawałek zostawiamy do dekoracji ) i kroimy w półplasterki, skrapiamy sokiem z cytryny. Banany dokładamy do ciasta i mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem ze śmietanką. Przed podaniem polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Banany obieramy ze skórki ( kawałek zostawiamy do dekoracji ) i kroimy w półplasterki, skrapiamy sokiem z cytryny. Banany dokładamy do ciasta i mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem ze śmietanką. Przed podaniem polewamy rozpuszczoną czekoladą.