Sposób przygotowania:
Placuszki dyniowe z jabłkiem
Dynie obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach do miski. Jabłko myjemy i wycieramy ściereczką, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej do miski z dynią.
Dodajemy cukier waniliowy i wybite jajko, mieszamy. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym i odsączamy z tłuszczu.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodajemy cukier waniliowy i wybite jajko, mieszamy. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym i odsączamy z tłuszczu.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.