Sposób przygotowania:
Placuszki dyniowo-jabłkowe
Dynię zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Jabłka obrać ze skórki i również zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do startych składników dodać jajka, mąkę i cukier waniliowy. Cukru można dać więcej , jak dla mnie ta ilość wystarczająca bo i dynia i jabłka są słodkie. Wszystko dokładnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię z olejem i nakładać po łyżce masy formując placuszka. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor.
Osączyć na papierowym ręczniku. Gotowe placuszki podałam z frużeliną brzoskwiniową.
Do startych składników dodać jajka, mąkę i cukier waniliowy. Cukru można dać więcej , jak dla mnie ta ilość wystarczająca bo i dynia i jabłka są słodkie. Wszystko dokładnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię z olejem i nakładać po łyżce masy formując placuszka. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor.
Osączyć na papierowym ręczniku. Gotowe placuszki podałam z frużeliną brzoskwiniową.
Magdalena88
niezły kąsek
migotka28
myślę, że oba owocowe dodatki idealnie by pasowały, placuszki są słodkie choć dużo cukru nie dodawałam a taki kwaskowy dodatek do nich bardzo pasuje