Sposób przygotowania:
Placuszki jaglane ze śliwkami
Kaszę gotujemy al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy, a następnie przekładamy do miski.
Dodajemy jajka, mąkę, cukier waniliowy oraz jogurt. Dodajemy śliwki pokrojone w drobną kostkę. Mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy masę łyżką i smażymy placuszki na rumiano z obu stron.
Zdejmujemy je na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy posypane cukrem pudrem.
Dodajemy jajka, mąkę, cukier waniliowy oraz jogurt. Dodajemy śliwki pokrojone w drobną kostkę. Mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy masę łyżką i smażymy placuszki na rumiano z obu stron.
Zdejmujemy je na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy posypane cukrem pudrem.