karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Placuszki jaglane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kasza jaglana w tym wydaniu powinna posmakować nawet tym którzy za nie przepadają, placki z niej sa delikatne można do nich dodawać rózne warzywa

Placuszki jaglane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placuszki jaglane

 

Sposób przygotowania:

Placuszki jaglane
Kasze jaglaną zalewamy mlekiem wymieszanym z woda w proporcjach pól na pół, tak gotujemy ją do miękkości, ugotowana odstawiamy do ostygnięica. Cebule oraz paprykę kroimy w drobna kostkę. jajka łączymy z mlekiem oraz mąką, mąki sypiemy tyle aby masa na placki miała gęsta konsystencje, dodajemy ją do kaszy jaglanej, dodajemy warzywa, razem wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku według uznania, smażymy na oleju.
Placuszki jaglane
masa na placki gotowa na patelnię z rogżanym olejem
Placuszki jaglane
smazymy na oleju tak aby placki były rumiane