Sposób przygotowania:
Marynowany schab pieczony w warzywach
Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i powstałą pastą nasmarować schab, potem położyć go na talerzu, zaryć folią spożywczą i schować do lodówki na noc.
Następnego dnia, przygotować warzywa, czyli umyć i pokroić na kawałki, wymieszać z przyprawami.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem i przełożyć warzywa. Schab pokroić w plastry i umieścić je wciskając między warzywa. Naczynie przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika.
Nastawić go do 200 stopni i piec 40 minut od zgaśnięcia lampki oznaczającej nagrzanie piekarnika.
Podawać na gorąco.
Następnego dnia, przygotować warzywa, czyli umyć i pokroić na kawałki, wymieszać z przyprawami.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem i przełożyć warzywa. Schab pokroić w plastry i umieścić je wciskając między warzywa. Naczynie przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika.
Nastawić go do 200 stopni i piec 40 minut od zgaśnięcia lampki oznaczającej nagrzanie piekarnika.
Podawać na gorąco.
Magdalena88
Jagodowa
zewa
biedroneczki
lukrowanepierniczki