WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Placki ziemniaczano - cukiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moje ulubione placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii, cebulki i pieprzu ziołowego. Idealny dodatek do gulaszu, jak i danie na kolację.

Placki ziemniaczano - cukiniowe

Składniki:

Placki ziemniaczano - cukiniowe

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczano - cukiniowe
Ziemniaki i cukinię oraz cebulę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Z cukinii usuwamy wcześniej gniazda nasienne. Mieszamy i lekko odcedzamy z nadmiaru soku.

Dodajemy jajka, mąkę, doprawiamy do smaku solą i ziołowym pieprzem. Dokładnie mieszamy.

Rozgrzewamy mocno patelnię z olejem i łyżką wykładamy placki.

Smażymy na rumiano z dwóch stron.