Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ryba w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filet z limandy marynowany w sosie musztardowym i usmażony na maśle jest wyjątkowo smaczny i soczysty.

Ryba w sosie musztardowym

Składniki:

Ryba w sosie musztardowym

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie musztardowym

ETAP 1:

Ryba w sosie musztardowym
Z majonezu, jogurtu i musztardy przygotować marynatę.

Majonez wymieszać z musztardą, jogurtem i sokiem z cytryny.

ETAP 2:

Ryba w sosie musztardowym
Filety przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć sola i kolorowym pieprzem.

ETAP 3:

Ryba w sosie musztardowym
Obtoczony w marynacie filet odłożyć w chłodne miejsce.

Filet z obu stron posmarować przygotowanym sosem, odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.

ETAP 4:

Ryba w sosie musztardowym
Filet wyjąć z marynaty i obtoczyć w mące.

Tak przygotowany filet obtoczyć w mące.

ETAP 5:

Ryba w sosie musztardowym

Włożyć na patelnię z rozgrzanym masłem z olejem i smażyć z obu stron po 3-4 minuty.
Usmażony osączyć na papierowym ręczniku.


Tagi:

ryby