malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Placuszki rybne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zalewamy wszystko zalewą octową i wstawiamy do lodówki. Smakują najlepiej na drugi dzień po przygotowaniu gdy placuszki wpiją zalewę oraz się schłodzą.

Placuszki rybne

Składniki:

Placuszki rybne

 

  • 20 dag pieczarek,
  • 1 kg filetów rybnych(mintaj lub morszczuk),
  • 1 strąk czerwonej papryki,
  • 2 jajka,
  • mały pęczek kopru,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • szczypta pieprzu,
  • 4 łyżki octu,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • słoik papryki konserwowej,
  • 5 ogórków koszonych,
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Placuszki rybne
Ryby siekamy w średnią kostkę, strąk papryki oraz pieczarki kroimy w małą kostkę i smażymy 10 minut na łyżce oleju. Mieszamy ryby, paprykę oraz pieczarki i dodajemy posiekany koper, solimy, pieprzymy, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, mieszamy. Na rozgrzany olej wykładamy porcje masy i smażymy na złoto z obydwu stron. W 1 litr wody rozpuszczamy koncentrat, cukier, dodajemy ocet. Paprykę ze słoika i ogórka kroimy w małą kostkę. W miseczce układamy placuszki następnie farsz paprykowo-ogórkowy i tak do wyczerpania składników.