Sposób przygotowania:
Domowa ryba po grecku
Warzywa obieramy, dokładnie myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W dużym garnku topimy masło. Wrzucamy na nie starte wcześniej warzyw, mieszamy wlewamy szklankę wody i dusimy, aż zmienią kolor i zmniejszą objętość.
Gdy to następie dodajemy przecier pomidorowy, ketchup oraz przyprawy. Całość gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw ( mają one zmięknąć ale nie rozpaść się).
W międzyczasie rozmrożone filety kroimy na mniejsze porcje, panierujemy i smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Na dno naczynia dajemy porcję warzyw. Na nie układamy usmażony ryby, a te przyprawiamy warzywami. Tak postępujemy do wykorzystania usmażonej ryby i warzyw. Na górze ma być warstwa warzyw.
Tak przygotowaną odstawiamy do całkowitego ostudzenia i wkładamy do lodówki.
Najlepsze są następnego dnia, kiedy smaki się przegryzą.
Gdy to następie dodajemy przecier pomidorowy, ketchup oraz przyprawy. Całość gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw ( mają one zmięknąć ale nie rozpaść się).
W międzyczasie rozmrożone filety kroimy na mniejsze porcje, panierujemy i smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Na dno naczynia dajemy porcję warzyw. Na nie układamy usmażony ryby, a te przyprawiamy warzywami. Tak postępujemy do wykorzystania usmażonej ryby i warzyw. Na górze ma być warstwa warzyw.
Tak przygotowaną odstawiamy do całkowitego ostudzenia i wkładamy do lodówki.
Najlepsze są następnego dnia, kiedy smaki się przegryzą.
BozenaMatuszczyk
ciasteczka
misia5
Dziękuję:) Cieszę się, że przepis Ci się podoba.
lukrowanepierniczki
misia5
Dziękuję :)