szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Placuszki twarogowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Placuszki o smaku sernika. Pyszne niedzielne śniadanko.

Placuszki twarogowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki twarogowe

 

  • 2 jajka
  • 200 g twarogu
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Placuszki twarogowe
Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijamy na pianę. Żółtka ucieram z cukrami, dodaje mąkę i twaróg i mieszam aż składniki się połączą. Powstaje dość sucha masa, do której dodajemy białka i mieszamy. Gotową masę nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię teflonowa i smażymy ok 1 minuty z każdej strony. Smażymy bez dodatku tłuszczu.
Placuszki twarogowe
Niezbędne skłądniki czyli, ser baiły, mąka, cukier i jajka.
Placuszki twarogowe
W jednej misce przygotowujemy masę serowa a w drugiej painę z białek.
Placuszki twarogowe
Suchą masę serowa mieszamy z pianą z białek i smażymy.
Placuszki twarogowe
Placuszki lepiej smakuja niz wygladaja.

Tagi:

jajko jajka