Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Placuszki z chrupiącymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne placuszki z chrupiących warzyw

Placuszki z chrupiącymi warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placuszki z chrupiącymi warzywami

 

  • 1/2 małej papryki czerwonej
  • 1/2 małej papryki żółtej
  • 1/2 małej papryki zielonej
  • 1 mały kawałek pora
  • 2 grube parówki
  • 1 czerwona cebula
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka maki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 20 dkg startego żółtego sera
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki z chrupiącymi warzywami
Mleko ,jajko,mąkę ,sól i pieprz zmiksować mikserem.Do ciasta dodać pokrojone warzywa i parówki.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i usmażyć placuszki z obu stron na rumiano. Usmażone ułożyć na talerzach i posypać startym serem. Polecam do tych placuszków pomidorowy ,pikantny sos domowej roboty.
Placuszki z chrupiącymi warzywami
Z ciastem naleśnikowym wymieszać pokrojone warzywa i doprawić do smaku solą i pieprzem
Placuszki z chrupiącymi warzywami
Usmażyć małe placuszki na rumiano z obu stron i gorące posypać startym serem