Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1052]

Placuszki z cukinii i kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne placuszki z cukinii i kukurydzy, polane sosem jogurtowym z dodatkiem koperku. Idealne na lekki obiad lub kolację.

Placuszki z cukinii i kukurydzy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z cukinii i kukurydzy

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z cukinii i kukurydzy
Cukinię dokładnie myjemy i razem ze skórką ścieramy na tarce jarzynowej. Solimy i zostawiamy na 5 minut, następnie odciskamy z nadmiaru płynu. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajmy do cukinii. Dodajemy mąkę, jajko i mieszamy.

Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przygotowujemy sos: wlewamy jogurt naturalny do miseczki, dodajemy pieprz oraz posiekany koperek.

Polewamy placuszki sosem.
Placuszki z cukinii i kukurydzy
Cukinię dokładnie myjemy i razem ze skórką ścieramy na tarce jarzynowej.
Placuszki z cukinii i kukurydzy
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajmy do cukinii.
Placuszki z cukinii i kukurydzy
Dodajemy mąkę, jajko i mieszamy. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Placuszki z cukinii i kukurydzy
Wlewamy jogurt naturalny do miseczki, dodajemy pieprz oraz posiekany koperek.

Tagi:

dania placki