Sposób przygotowania:
Placuszki warzywne z sosem czosnkowym
Cukinię i ogórki trzemy na tarce do warzyw i przekładamy na sito do ocieknięcia. Marchewkę trzemy na małych oczkach, paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Ścinamy kukurydzę, pora kroimy na pół talarki i szatkujemy zieloną pietruszkę. Marchewkę, kukurydzę, paprykę, pora i zieloną pietruszkę łączymy lekko solimy i odstawiamy na 30 minut- warzywa lekko zmiękną. Z 2 jaj, mleka, mąki i majonezu robimy ciasto- gęstsze niż na naleśniki. Cukinię i ogórki odciskamy, dodajemy do reszty warzyw i łączymy z ciastem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączymy. Smażymy na wolnym ogniu na złoto Sos Majonez łączymy z śmietaną dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek
Ela Dz
reanja
Dlatego były tylko krem z kukurydzy i placuszki :)
Za to dziś mam roboty po pachy