Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Placki po węgiersku z fasolką szparagową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 500
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Placki po węgiersku z fasolką szparagową- warto je przygotować, ponieważ są przepyszne. Ucieszą niejedno podniebienie.

Placki po węgiersku z fasolką szparagową

Składniki:

Placki po węgiersku z fasolką szparagową

Gulasz

Placki

Sposób przygotowania:

Placki po węgiersku z fasolką szparagową
1. Gulasz: Mięso z łopatki kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę. Mięso i cebulę przekładam do garnka i podsmażam na maśle. Mięso zalewam wodą wymieszaną razem z mąką. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu około godziny.

Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Fasolkę obcinam na końcach i kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa.

Do gulaszu dodaję koncentrat pomidorowy. Całość gotuję około 15 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem i oregano.

2. Placki: Ziemniaki oraz cebulę obieram i ścieram na tarce o małych oczkach. Do ziemniaków dodaję jajko, mąkę oraz przyprawy. Mieszam. Na patelni z rozgrzanym olejem smażę na rumiano duże okrągłe placki. 3. Na każdy usmażony placek nakładam porcję gulaszu.

Placek składam na pół i podaję.