Sposób przygotowania:
Placuszki z fasolką szparagową
Sparz fasolkę we wrzątku a następnie zahartuj zimną wodą. Pozostaw.
Cebulę zeszklij na patelni. Ściągnij z patelni i wymieszaj z fasolką. Dodaj mąkę, żółtka, proszek do pieczenia sól i gałkę muszkatołową. Białka ubij na sztywną pianę i wmieszaj do masy.
Rozgrzej oliwę na patelni i smaż placuszki po 3 minuty z każdej strony. Podawaj z jogurtem lub kwaśną śmietaną.
Przepis z Polsat Food Network
Cebulę zeszklij na patelni. Ściągnij z patelni i wymieszaj z fasolką. Dodaj mąkę, żółtka, proszek do pieczenia sól i gałkę muszkatołową. Białka ubij na sztywną pianę i wmieszaj do masy.
Rozgrzej oliwę na patelni i smaż placuszki po 3 minuty z każdej strony. Podawaj z jogurtem lub kwaśną śmietaną.
Przepis z Polsat Food Network