Anna Olson

Anna Olson

Kucharz
[Przepisów: 14]

Placuszki z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Placuszki z fasolką szparagową to smacznie danie, które przygotujesz szybko i prosto. Placuszki wspaniale smakują podane na ciepło jak i na zimno.

Placuszki z fasolką szparagową

Składniki:

Placuszki z fasolką szparagową

 

 

 

  • ½ szklanki posiekanej cebuli

 

 

  • 2 jajka, białko i żółtko osobno

 

  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • ½ łyżeczki soli

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z fasolką szparagową
Sparz fasolkę we wrzątku a następnie zahartuj zimną wodą. Pozostaw.

Cebulę zeszklij na patelni. Ściągnij z patelni i wymieszaj z fasolką. Dodaj mąkę, żółtka, proszek do pieczenia sól i gałkę muszkatołową. Białka ubij na sztywną pianę i wmieszaj do masy.

Rozgrzej oliwę na patelni i smaż placuszki po 3 minuty z każdej strony. Podawaj z jogurtem lub kwaśną śmietaną.

Przepis z Polsat Food Network