Sposób przygotowania:
Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego
Gotowane lub pieczone mięso oddzielić od kości i drobno pokroić. Pieczarki pokroić w kostkę a szczypior posiekać. Do jajek sól i pieprz czosnkowy oraz mąkę żytnią razową wymieszać na jednolite ciasto. Ciasto wlać do mięsa, pieczarek i szczypioru wszytko razem wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanym tłuszczu kładąc łyżką. Podawać na ciepło.
![Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-gotowanego-miesa-drobiowego-344858.jpg)
![Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-gotowanego-miesa-drobiowego-344859.jpg)
![Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-gotowanego-miesa-drobiowego-344860.jpg)
![Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-gotowanego-miesa-drobiowego-344861.jpg)