paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Placuszki do których można wykorzystać resztki gotowanego lub pieczonego kurczaka dodatkowo szczypior i pieczarki.

Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

 

  • udka kurczaka (gotowane lub pieczone) 2 sztuki
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • szczypior 1/2 pęczka
  • pieczarki 12 dag
  • jajka 2 szt
  • sól do smaku
  • pieprz czosnkowy do smaku
  • mąka żytnia razowa 1,5 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego
Gotowane lub pieczone mięso oddzielić od kości i drobno pokroić. Pieczarki pokroić w kostkę a szczypior posiekać. Do jajek sól i pieprz czosnkowy oraz mąkę żytnią razową wymieszać na jednolite ciasto. Ciasto wlać do mięsa, pieczarek i szczypioru wszytko razem wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanym tłuszczu kładąc łyżką. Podawać na ciepło.
Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego
Gotowane lub pieczone mięso oddzielić od kości i drobno pokroić.
Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego
Pieczarki pokroić w kostkę a szczypior posiekać
Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego
Ciasto wlać do mięsa, pieczarek i szczypioru wszytko razem wymieszać.
Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego
Placki smażyć na rozgrzanym tłuszczu kładąc łyżką.