Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Placki z Drobiu

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Prosty i ciekawy mocno doprawiony Placek Drobiowy.

Placki z Drobiu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki z Drobiu

 

 

Sposób przygotowania:

Placki z Drobiu
► Filety z kurczaka, potarty ser, cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę, pieczarki potrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka rozbić, białko osobno ubić później dodać żółtka i / razem zmieszać /. ► Do powstałej masy dodać pozostałe składniki: majonez, koperek, pietruszkę, zioła prowansalskie, mąke ziemniaczaną, olej oraz wegeta do smaku, smażyć z obu stron na oleju.
Placki z Drobiu
Filety z kurczaka pokrojone w bardzo drobną kosteczkę.
Placki z Drobiu
Przygotować podstawowe składniki do wyrobienia masy na placki.