Sposób przygotowania:
Placuszki z jabłkami
Sposób przygotowania:
Suche składniki wymieszać w misce, dodać jajo i mleko. Z mlekiem należy uważać, żeby konsystencja ciasta nie była ani za rzadka, ani za gęsta. Prawidłowa konsystencja powinna być jak gęsta śmietana.
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i połączyć z ciastem. Placuszki kłaść łyżką na rozgrzanej patelni i smażyć na rumiano. Można posypać cukrem pudrem, jeśli dla kogoś są jeszcze mało słodkie.
Smacznego!
Suche składniki wymieszać w misce, dodać jajo i mleko. Z mlekiem należy uważać, żeby konsystencja ciasta nie była ani za rzadka, ani za gęsta. Prawidłowa konsystencja powinna być jak gęsta śmietana.
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i połączyć z ciastem. Placuszki kłaść łyżką na rozgrzanej patelni i smażyć na rumiano. Można posypać cukrem pudrem, jeśli dla kogoś są jeszcze mało słodkie.
Smacznego!